Monique van de Keer
gsm 06 2295 8318
e-mail: info@stylingandmore.nl

Het Finse bedrijf Woodnotes gebruikt papier als grondstof voor design karpetten en stoffen. Opgericht in 1987 door Ritva Puotila en haar zoon Mikko Puotila.

Het oorspronkelijke idee achter Woodnotes is het combineren van artistieke creativiteit met matriaal uit Finlands robuuste natuur, hout en papier. Woodnotes is het eerste bedrijf ter wereld dat papieren garen gebruikt voor textiel. Ritva Puotila wilde papier gebruiken in haar ontwerpen om haar eigenschappen, niet als vervanging van een ander materiaal.

De Woodnotes collectie, bestaat uit karpetten gemaakt van papier, en is in de jaren uitgebreid met nieuwe innovatieve producten als rol- en vouwgordijnen, meubelstof en prachtige accessoires, waarbij alleen natuurlijke materialen gebruikt worden

Duurzaam en met respect voor ons milieu

Woodnotes respecteert het milieu in het gehele productieproces, evenals haar partners. Het papier dat gebruikt wordt voor het spinnen, kan gerecycled worden en zijn biologisch afbreekbaar. Voor het ontkleuren van het papier wordt geen chloor gebruikt.En voor het verven van het papier worden geen giftige stoffen of zware metalen gebruikt. Woodnotes en haar partners zijn constant op zoek naar nieuwe methodes in het productie proces die ons milieu ten goede komen.

De producten van Woodnotes worden allen geproduceerd in Noord Finland, en zijn bekend over de gehele wereld door haar elegante ontwerpen en superieure kwaliteit. Het bedrijf exporteert momenteel 70% van haar producten naar meer dan 40 landen.

Woodnotes heeft met haar producten diverse internationale prijzen gewonnen en deze worden toegepast in zowel huizen als openbare ruimten.

Het materiaal

Woodnotes is gespecialiseerd in de ontwikkeling van gesponnen papier, dat gebruikt wordt in de productie van al haar producten.

Papier garen is een natuurlijk materiaal, gemaakt uit ecologich verantwoord geproduceerd hout.

De sterkte en duurzaamheid van het garen komt van gebruikte houtvezels. Papieris hygienisch en veilig. Door de dichtheid van de vezels houdt het geen stof of vuil vast, een belangrijke eigenschap, speciaal voor mensen met een allergie. Het parier garen is gemaakt van “kraft” papier dat ook gebruikt wordt in de verpakkingsindustrie.

Download hier de catalogus

Download hier de product catalogus